INTRODUCCIÓ:

Benvinguts i benvingudes a la primera edició de La Pera Run d’Albatàrrec.

La fruita dolça i en concret la pera, ha sigut sempre la fruita referent en la nostra localitat. Així doncs, hem volgut fer un homenatge a aquesta varietat de fruita que tant ens ha donat a la nostra vila al llarg de la història, otorgant-li el seu nom a la nostra cursa i caminada popular. Tot seguit, us fem cinc cèntims de la nostra història cultural des dels inicis de llur localitat.

El Terme municipal d’Albatàrrec està format per tres unitats naturals ben diferenciades: la zona al·luvial propera al Segre, amb terrasses quaternàries; un sector a llevant de plana urgellesa; i al Sud-est, una sèrie de plataformes garriguenques, amb el turó de Pedrós de 229 metres d’altitud.

.    

Antigament i al seus inicis, la vila d’Albatàrrec estableix el seu nucli històric i del seu creixement entre l’esglèsia i la plaça, tots dos monuments arquitectònics de nom Sant Salvador, essent aquest el principal patró municipal del poble i forjant-se com a nucli històric del seu desenvolupament. Més tard i ben entrat al segle XX, el poble ha anat creixent en forma d’espiral des de l’edifici conegut com a castell. Aquest és, sens dubte, l’edifici més emblemàtic. Albatàrrec ha estat tradicionalment un poble de caire agrícola i amb poca activitat industrial, però molt ben situat i comunicat, la qual cosa ha afavorit el creixement de la població.

L’agricultura Batarrenca reconeguda arreu del territori ens trasllada al context històric de les nostres arrels i la importància de la Pera com a principal varietat de fruita ens du directament a la pertinença de formar part d’una tradició tant emblemàtica com és la fruita de ponent.

 

L’enllaç entre el nostre territori limitrof amb la capital de les terres ponentines, juntament amb el context històric de la nostra vila i l’agricultura com a motor principal del creixement econòmic i social d’Albatàrrec, en porten a la creació d’una cursa emblemàtica on tots podrem gaudir d’aquests nexes durant el seu transcurs. Us convidem a  viure-ho amb nosaltres.

Sera La Repera!

 

QUI SOM?

La Pera Run és molt més que una cursa popular. Vine i comprova-ho 

La Pera Run som una comunitat de persones que gaudim amb l’esport per a tothom.

Som una cursa nova, que neix arrel d’escoltar a la gent de la nostra vila per voler establir-se com a poble que aposta per l’esport i voler trencar les fronteres territorials donant cabuda a tothom.

 

Amb una gran participació en la nostra Zona Esportiva Albatàrrec, ja en son molts i moltes els que han confiat en l’esport com a principal pilar saludable en el seu dia a dia.

La Pera Run som:

  • Persones que gaudeixen amb l’esport.
  • Associacions que col·laboren amb activitats esportives i culturals.
  • Totes aquelles i aquells que es senten part de la nostra identitat cultural ponentina.
  • Qualsevol persona que cregui amb hàbits saludables.
  • Persones fisiques i jurídiques que fan possible aquests i d’altres tipus d’activitats.
  • L’equip d’organització i gestió de les nostres activitats.
  • Els nostres patrocinadors
  • Persones que participen en les activitats proposades.

I tu? Encara no formes part de La Pera Run? Vine i fes-ho possible! Serà la Repera!

 

LA CURSA:

La I edició de La Pera Run d’Albatàrrec es celebrarà el dia 17 de Març de 2024 a les 10:00h.

L’entrega de dorsals es realitzarà dissabte dia 16 de Març de 17:00 a 20:00 a la Zona del Pavelló municipal d’Albatàrrec o el mateix dia 17 de Març de 08:30 a 09.30  a la plaça Sant Salvador d’Albatàrrec. Juntament amb el dorsal, rebreu el xip de lloguer (en cas de no tenir-ne un de propi) i la bossa del corredor amb la samarreta corresponent si has estat a temps de poder solicitar-la. (Garantia d’obtenció de samarreta fins al dia 4 de Març)

Els recorreguts s’obriran al trànsit a les 12:00, hora en la qual es farà l’entrega de premis a la Plaça Sant Salvador.

El mateix dia de la cursa, aprop de la sortida, podreu gaudir de servei d’aparcament, dutxes, guardaroba i WC’s.

Punt esmentat en l’apartat Ubicacions*

 

UBICACIONS:

A continuació, us proporcionem les Ubicacions que poden ser d’interés per a les persones participants en La Pera Run. Fer esment que, el mateix dia de la cursa estarà senyalitzat correctament per evitar confusions d’espais.

Aparcament: Els participants de La Pera Run disposaran d’aparcament al Pavello Municipal i als voltants dels carrers Nou, Senia, i darrere del Castell, garantint així una ubicació còmoda i accessible per als vehicles.

Lavabos/dutxes: Per a les necessitats sanitàries dels corredors, es posaran a disposició els vestuaris situats al Pavello Municipal, assegurant la higiene i comoditat durant l’esdeveniment.

Servei de guarda-roba: Els corredors i corredores disposaran d’un servei de guarda-roba d’una sola peça o motxilla ubicat a la Plaça Sant Salvador.

Sortida: El punt de partida de la cursa estarà a la Plaça Sant Salvador, un enclavament emblemàtic d’Albatarrec que oferirà un escenari espectacular per a l’inici de l’aventura esportiva.

Recollida de dorsals: El dissabte previ a la cursa, els participants podran recollir els seus dorsals de 18:00 a 20:00 al Pavello Municipal. A més, el mateix dia de la cursa, la recollida estarà disponible a la Plaça Sant Salvador de 08:30 a 09:30, garantint així una gestió eficient i àgil per als corredors.

 

RECORREGUTS:

Els recorreguts de la Pera Run passaran integrament pel terme municipal d’Albatàrrec. Les dues curses compartiran tant sortida i arribada com el primer i els dos darreres kilòmetres. El recorregut de la caminada serà el mateix que el de la cursa de 5,5 kms.

Durant els recorreguts, es trobaran diverses indicacions, tant per persones voluntàries com senyalitzacions verticals. Cal respectar-les en tot moment. En cas de dubte, sempre prevaldrà la indicació de la persona voluntària a la senyalització vertical.

Els dos recorreguts transcorreran en un terreny mixte. El seu 50% estarà format d’asfalt i el 50% restant de camí compacte. Aquestes medicions son aproximades.

Enmig dels circuits es trobaran punts d’abituallaments. Al sobrepassar-los s’hi trobaran els contenidors on dipositar la resta del mateix. Preguem que els respecteu dins la mesura de lo possible.

Tots els participants, en arribar a la plaça Sant Salvador, hauran de donar-li la volta per la dreta i hauran d’entrar a meta en el mateix sentit de la marxa en la que s’ha efectuat la sortida.

Totes aquestes indicacions seran esmentades per megafonia uns instants abans de la cursa per evitar possibles confusions durant el transcurs de la prova.

Qualsevol dubte sobre la prova, poseu-vos en contacte amb la organització i farem el possible per solucionar-lo.

A continuació us facilitem els tracks:

Per poder descarregar els recorreguts feu clic a la imatge.

LA PERA RUN 5,5K I CAMINADA (D+ 40m)

 

LA PERA RUN 10K (D+ 75m)

 

OBSEQUIS, PREMIS I SORTEJOS:

PODIS I PREMIS:

1r, 2n i 3r Categoria General Femenina i Masculina 5,5k i 10k (Podi i premi)

1r Categoria Local Femenina i Masculina 5,5k i 10k (Podi i premi)

1r, 2n i 3r Categoria sub 23 Femenina i Masculina 5,5K i 10k (premi només 1r)

1r, 2n i 3r Categoria Absoluta 24-40 Femenina i Masculina 5,5k i 10k (premi només 1r)

1r, 2n i 3r Categoria Master 40 Femenina i Masculina 5,5k i 10k (premi només 1r)

1r, 2n i 3r Categoria Master 50 Femenina i Masculina 5,5k i 10k (premi només 1r)

1r, 2n i 3r Categoria Veterans +60 Femenina i Masculina 5,5k i 10k (premi només 1r)

Totes les persones inscrites abans del 4 de març tindran obsequi assegurat dins la bossa del corredor. Serà convenient que seleccioneu la talla al formulari d’inscripció. A partir del dia 4 de març no es garanteix l’elecció d’obsequi. El trobareu el dia de la recollida del vostre dorsal dins la bossa del corredor juntament amb descomptes i altres.

L’obsequi de la cursa serà una samarreta tècnica de la marca ALTAN de la primera edició de La Pera Run d’Albatàrrec. Cal esmentar que es tracta d’una samarreta amb teixit sostenible que està feta amb el reciclatge d’ampolles extretes del fons marí i que contaminen els nostres ecosistemes.

A més a més, per totes les persones inscrites a la Cursa de 5,5k i de 10k sortegem unes Books Ghost dues samarretes tècniques d’alta qualitat de la nostra Zona Esportiva.

Per les persones participants a la Caminada, sortegem tres samarretes tècniques d’alta qualitat de la nostra Zona Esportiva.

 

INSCRIPCIONS:

Per inscripcions caminada fes clic aquí

LA PERA RUN 5,5K I CAMINADA (D+ 40m)

 

Per inscripcions cursa de 5.5 i 10 k fes clic aquí

LA PERA RUN 10K (D+ 75m)

 

PATROCINADORS:

Patrocinadors:

            

  

   

                      

Col·laboradors:

  

Organitzadors:

PROCÉS ESTABILITZACIO PERSONAL NETEJA I PEONS 

  

 

 

RESULTATS:

 

 

 

FOTOGRAFIES: